Χλοοκοπτικό Husqvarna Automower 105

999,01 €
Σε απόθεμα
SKU
029676454-11
Τηλεφωνική πραγγελία : 23330 25384
Συμπαγές ρομποτικό χλοοκοπτικό με 3 τροχούς για το αποτελεσματικό κούρεμα πιο ανοικτών χώρων με γρασίδι. Κατάλληλο για εκτάσεις χλοοτάπητα έως 600 τ.μ..

Περιγραφή προϊόντος

 

Συμπαγές ρομποτικό χλοοκοπτικό 3 τροχών για αποτελεσματικό κούρεμα πιο ανοιχτών εκτάσεων με γρασίδι. Είναι κατάλληλο για μικρότερους χλοοτάπητες, έως 600μ², και μπορεί να διαχειριστεί εδάφη με κλίση έως 25%. Είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένων ρυθμίσεων. Κάλυμμα σε πολικό λευκό χρώμα διατίθεται ως αξεσουάρ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Automower® μπορεί να διαχειριστεί εκτάσεις με γρασίδι έως 5000 m² +/- 20%, ανάλογα με το μοντέλο και την πολυπλοκότητα του κήπου σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο ή περισσότερα μηχανήματα το ένα δίπλα στο άλλο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες "πολλαπλές" εγκαταστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλώς επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο για υποστήριξη.

Περισσότερο ή λιγότερο, ναι. Το Automower® λειτουργεί μέσα σε ένα καλώδιο οριοθέτησης που εγκαθίσταται εύκολα από εσάς ή τον τοπικό σας αντιπρόσωπο. Είναι ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα που μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε διάταξη κήπου.

Εκτός αν υπάρχουν περιοχές στον κήπο σας που δεν καλύπτονται από την εγκατάσταση του ρομποτικού χλοοκοπτικού, δεν θα χρειαστείτε συμβατικό χλοοκοπτικό όταν έχετε εγκαταστήσει το ρομποτικό χλοοκοπτικό Automower®.

Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο που έχει γίνει η εγκατάσταση, ίσως χρειαστεί να ολοκληρώσετε τις άκρες με ένα χορτοκοπτικό για να επιτύχετε το τέλειο φινίρισμα για το γρασίδι σας.

Ο γενικός κανόνας είναι πώς ό,τι κουρεύετε με ένα συμβατικό χλοοκοπτικό, μπορείτε να το κουρέψετε και με το Automower®. Το πλεονέκτημα της ευκολίας μπορεί να είναι περιορισμένο σε έναν κατακερματισμένο χλοοτάπητα, δηλαδή αν το γρασίδι αποτελείται από πολλά και μικρά σημεία που διαχωρίζονται, για παράδειγμα, με σκαλιά, καθώς το χλοοκοπτικό θα πρέπει να μετακινηθεί χειροκίνητα από τη μία επιφάνεια στην άλλη.

Κατά την εγκατάσταση του καλωδίου οριοθέτησης, πρέπει απλώς να βεβαιωθείτε ότι το χλοοκοπτικό δεν μπορεί να μεταβεί σε περιοχές που δεν θέλετε να κόψετε, όπως παρτέρια λουλουδιών και βραχόκηπους. Το Automower® θα μεταβαίνει μόνο εκεί που θέλετε εσείς, ποτέ στον δρόμο ή στο κήπο του γ´είτονα.

Τα πρανή με μεγάλη κλίση χρειάζονται ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό που έχει βελτιστοποιηθεί για απόδοση σε πρανή. Το Husqvarna Automower® μπορεί να αποδώσει σε κλίση έως και 45%, ανάλογα με το μοντέλο και αν το γρασίδι σας έχει πραγματικά απότομες κλίσεις, θα πρέπει να εξετάσετε το μοντέλο μας με κίνηση σε όλους τους τροχούς 435X AWD. Το μοντέλο με κίνηση σε όλους τους τροχούς μπορεί να διαχειριστεί πρανή μέχρι και 70% (35˚), ισοδύναμα με μια πίστα σκι.

Για να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά στο χορτάρι σε μεγάλες κλίσεις, είναι σημαντικό το καλώδιο οδήγησης να οδηγεί το χλοοκοπτικό διαγώνια προς τα επάνω και προς τα κάτω στο πρανές. Αν η κλίση είναι πολύ απότομη (50–70%), πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια, όπως δέντρα ή πέτρες, στο πρανές.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τους τροχούς από το χορτάρι με μια μαλακή βούρτσα. Αν έχει κολλήσει μεγάλη ποσότητα χορταριού στους τροχούς, το χλοοκοπτικό ίσως να μην μπορεί να ανέβει και να κατέβει το πρανές όπως πρέπει.

Υπάρχει επίσης ένα κιτ εδάφους ρομποτικού χλοοκοπτικού για τα περισσότερα μοντέλα (αξεσουάρ), το οποίο περιέχει βαριές πίσω ρόδες και βούρτσες τροχών για εξαιρετική πρόσφυση σε πρανή με γρασίδι.

Φυσικά, καθώς το Automower® είναι αρκετά μικρό για να μπορεί να ακολουθεί την καμπυλότητα ενός μη επίπεδου γρασιδιού. Δεν ξυρίζει τις "κορυφές" όπως πολλά μεγαλύτερα χλοοκοπτικά. Χάρη στους μεγάλους κινητήριους τροχούς του, το Automower® τα καταφέρνει μια χαρά σε ανώμαλες επιφάνειες. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε εδάφη με κλίση έως 70% (35°). Μόνο οι μικρές βαθιές τρύπες μπορεί να κάνουν το Automower® να κολλήσει σε κάποιο σημείο.

Ναι, το Automower® μπορεί να κινηθεί σε στενά περάσματα πλάτους τουλάχιστον 60 cm, ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείται.

Όχι. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα από το γρασίδι πριν από τη χλοοκοπή. Οποιοδήποτε αντικείμενο είναι αρκετά μικρό, ώστε να μπορεί το Automower® να περάσει από πάνω του, μπορεί να υποστεί το ίδιο ζημιά ή να προκαλέσει ζημιά στις λεπίδες του μηχανήματος. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά αντικείμενα πάνω στο γρασίδι, προτού θέσετε το Automower® σε λειτουργία.

Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων, πρέπει να απομακρύνετε με τσουγκράνα ή να μαζεύετε τακτικά τέτοια αντικείμενα. Δεν πρόκειται να προκαλέσουν ζημιά στο χλοοκοπτικό, απλώς θα επιταχύνουν τη φθορά των λεπίδων. Τα κλαδιά των δέντρων μπορεί επίσης να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες ή να τις λυγίσουν, με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόδοση κοπής.

Αν έχετε εγκαταστήσει σωστά το καλώδιο γύρω από το παρτέρι με τα λουλούδια, τα δέντρα, τους θάμνους ή άλλα αντικείμενα στον κήπο σας, το Automower® δεν θα μπορεί να μπει στις απαγορευμένες περιοχές και να προκαλέσει ζημιά.

Αν, σε μεταγενέστερο στάδιο, πρέπει να αποκλείσετε προσωρινά την πρόσβαση του ρομποτικού χλοοκοπτικού σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσωρινό φράχτη μας (προαιρετικό αξεσουάρ), όπως για παράδειγμα όταν ανθίζουν τα ανοιξιάτικα λουλούδια, όταν χρησιμοποιείται η φουσκωτή καλοκαιρινή πισίνα των παιδιών ή όταν έχετε ένα σημείο με φρεσκοσπαρμένο χορτάρι.

Χάρη στην κοπή με φαινομενικά τυχαίο μοτίβο προς διάφορες κατευθύνσεις, το γρασίδι θα μοιάζει σαν χαλί σε όλο τον κήπο σας. Εδώ και 25 χρόνια, αυτός ο τρόπος θεωρείται αξιόπιστος προκειμένου να καλύπτεται όλο το γρασίδι και να μην μένουν ακούρευτα σημεία.

Είναι ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα, που εξασφαλίζει ότι το χλοοκοπτικό παραμένει πάντα μέσα στα όριά του υπό όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες που επικρατούν στον κήπο. Είναι επίσης ένας πολύ εύκολος και ορατός τρόπος καθορισμού ορίων.

Τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως τα μοντέλα X-line, διαθέτουν ενσωματωμένο GPS που απλοποιεί την εγκατάσταση και διευκολύνει την πλοήγηση. Υπάρχουν επίσης μοντέλα εξοπλισμένα με το κιτ Automower® Connect, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση της γεωγραφικής περίφραξης και τον απομακρυσμένο έλεγχο του ρομποτικού χλοοκοπτικού Automower®.

Παρόλο που το Automower® έχει πολύ χαμηλή ισχύ, μπορεί να κοπείτε αν τα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών σας έρθουν σε επαφή με τη λεπίδα. Το μηχάνημα διαθέτει σύστημα ασφαλείας, το οποίο διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία της λεπίδας σε περίπτωση που κάποιος ανασηκώσει το χλοοκοπτικό ή το αναποδογυρίσει. Η απόσταση του εξωτερικού μέρους του σώματος του μηχανήματος από το άκρο της λεπίδας είναι επίσης εξαιρετικά μεγάλη, για την αποφυγή τυχόν ακούσιας επαφής των λεπίδων με τα πόδια ή τα χέρια. Παρόλα αυτά, συνιστούμε να θέτετε το Automower® εκτός λειτουργίας όταν βρίσκονται μικρά παιδιά και κατοικίδια στο γρασίδι.

Ναι. Το Automower® διαθέτει περισσότερα από ένα αντικλεπτικά συστήματα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν. Και το σημαντικότερο: Το Automower® δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τον προσωπικό σας κωδικό PIN. Το κλείδωμα της εγκατάστασης δεν επιτρέπει στο Automower® να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση εκτός από τη δική σας. Με το χρονικό κλείδωμα, το μηχάνημα ζητά να πληκτρολογήσετε τον προσωπικό σας τετραψήφιο κωδικό PIN με τη συχνότητα που επιλέγετε εσείς. Όταν το Automower® τεθεί εκτός λειτουργίας, ακούγεται ένας συναγερμός που σας υποδεικνύει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό PIN. Διαφορετικά θα αρχίσει να ακούγεται μια ηχητική προειδοποίηση. Επίσης, τα μοντέλα X-line είναι εξοπλισμένα με παρακολούθηση γεωγραφικής περίφραξης

Τέλεια κομμένο γρασίδι 24 ώρες την ημέρα/7 ημέρες την εβδομάδα – ανεξάρτητα από το μέγεθος, το σχήμα ή το έδαφος.

Στοιχεία προϊόντος  
Κωδικός χρώματος Γκρίζο Γρανίτη
Αντιληπτό επίπεδο ήχου 65 dB(A)
Protection index (IP Code) IPX4
Τύπος μπαταρίας Li-Ion
Χωρητικότητα μπαταρίας 2,1 Ah
Ισχύς φόρτισης 1,3 A
Μέγιστος χρόνος αυτόνομης λειτουργίας 65 min
Χρόνος φόρτισης 50 min
Μέση κατανάλωση ενέργειας σε μέγιστη χρήση 5 kWh
Μέση κατανάλωση ενέργειας σε μέγιστη χρήση 600 m²
Σύστημα κοπής  
Σύστημα κοπής 3 pivoting razor blades
Ύψος κοπής, μέγιστο 50 mm
Ύψος κοπής, ελάχιστο 20 mm
Πλάτος κοπής 17 cm
Ρύθμιση ύψους κοπής Manual
Προστατευτική ποδιά Yes
Κοπή διπλής κατεύθυνσης Yes
Χειριστήριο  
Πληκτρολόγιο Keypad and display
Πάνελ πληροφοριών MonoChrome Graphical Display 2,1”
Ασύρματη Σύνδεση Not applicable
Χειρισμός μέσω εφαρμογής No
Συνεργασία με Smart Home No
Ενημέρωση Firmware Dealer Service
Ασφάλεια  
Ανίχνευση με τη βοήθεια GPS Όχι
GeoFence No
Κωδικός PIN Yes
Συναγερμός Yes
Αισθητήρας ανύψωσης Yes
Αισθητήρας κλίσης Yes
Object detection Όχι
Περισσότερες Πληροφορίες
Price 805,65 €
Κατασκευαστής HUSQVARNA
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Χλοοκοπτικό Husqvarna Automower 105
Η Βαθμολογία σας