Χλοοκοπτικό Husqvarna Automower 415X

2.799,00 €
Σε απόθεμα
SKU
029704717-11
Τηλεφωνική πραγγελία : 23330 25384

Αυτόματο χλοοκοπτικό Husqvarna 220 AC

Ενα χλοοκοπτικό που κουρεύει και φορτίζεται μόνο του, κατάλληλο για περιοχές έως 1800 m². Οταν η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση, το χλοοκοπτικό επιστρέφει στον φορτιστή, φορτίζει, και συνεχίζει να κουρεύει. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικός χλοοτάπητας . Με δυνατότητα κοπής σε έδαφος με 35% κλίση, αθόρυβα, ακόμη και κατα την διάρκεια πολυήμερης απουσίας σας και σχεδόν μηδενική συντήρηση, υπερτερεί έναντι των χλοοκοπτικών τρακτέρ. Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τον απλό τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τουΣυχνές ερωτήσεις


Χρειάζεται πολύς χρόνος για τον χειρισμό του Ρομποτικού χλοοκοπτικού;


Οχι, το ρομποτικό χλοοκοπτικό είναι πολύ απλό στη λειτουργία. Έχετε συνεχώς ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κανένα κόπο απο μέρους σας. Μόλις το εγκαταστήσετε φροντίζει μόνο του να κόψει το γρασίδι καλά χ΄ρίς καμία δική σας παρέμβαση. Είτε είστε σπίτι, είτε στο γραφείο είτε σε διακοπές. Το γρασίδι σας θα είναι πάντα τέλειο χωρίς να χρειάζεται να το κουρεύετε ο ίδιος.


Είναι εύκολο στη χρήση;


Ναι. Πολύ εύκολο. Είναι πολύ ελαφρύ συγκριτικά με τα υπόλοιπα χλοοκοπτικά, ζυγίζοντας μόνο 9 με 14 κιλά. Οι χειρσιμοί του είναι ευκολοκατανόειτοι και ευκολόχρηστοι. Το θέτετε σε λειτουργία και το αφήνετε να κάνει τη δουελειά του.


Είναι θορυβώδες;


Καθόλου. Τα επίπεδα ηχορύπανσης του ρομποτικού χλοοκοπτικού είναι πολύ χαμηλά. Παράγει μόλις 62 dB θορύβου συγκριτικά με άλλα χλοοκοπτικά που παράγουν απο 95 έως και 100 dB θορύβου. Αυτό σημαίνει οτι το ρομποτικό χλοοκοπτικό είναι ένα πολύ ήσυχο προϊόν. Μπορείτε ελεύθερα να αφήνετε το χλοοκοπτικό στον κήπο να δουλεύει χωρίς να ενοχλέιτε τον γείτονα.


Ποιές είναι οι επιπτώσεις του ρομποτικού χλοοκοπτικού στο περιβάλλον;


Εφόσον το ρομποτικό χλοοκοπτικό δουλεύει με μπαταρίες, δεν υπάρχουν εκπομπές ρύπων, και η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ χαμηλή. Το κόστος λειτουργίας του είναι μόλις 15 με 25 ευρώ ετησίως για κατανάλωση ηλεκτρισμού, αναλόγως με το μέγεθος του κήπου.


Εάν εχω αλλεργίες όλο αυτό το κούρεμα γρασιδιού θα με κάνει χειρότερα;


Αντιθέτως, εάν έχετε αλλεργίες, το ρομποτικό χλοοκοπτικό είναι η ιδανική λύση για εσάς. Αφού δεν χρειάζεται να είστε παρών την ώρα που το χλοοκοπτικό κόβει το γρασίδι σας, αυτόματα εξαλείφετε την επαφή σας με τα κομματάκια γρασιδιού. Επίσης το γρασίδι διατηρείται τόσο κοντό που τα αλλεργιογόνα δεν εξαπλώνονται στον αέρα. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ρομποτικών χλοοκοπτικών ανακάλυψαν οτι δεν τους ενοχλέι πλέον ο κήπος τους.


Οδηγίες χρήσης


Πώς εγκαθιστώ το ρομποτικό χλοοκοπτικό;


Μπορείτε εύκολα να το εγκαταστήσετε ο ίδιος. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης. Απαιτέι περίπου 2 με 5 ώρες ανάλογα το μέγεθος και την μορφή του κήπου σας. Ο πωλητής σας μπορεί επίσης να το εγκαταστήσει για εσάς, αλλα δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή πώλησης.


Πώς ξεκινάω και σταματάω το ρομποτικό χλοοκοπτικό;


Αφού το εγκατασταθεί σωστά το σύστημα, πατάτε το κουμπί εκκίνησης, και κλεινετε το καπάκι. Για να σταματήσει, απλά πατήστε το κουμπι STOP.


Χρειάζεται να θάψω το καλώδιο στο έδαφος;


Όχι. Απλώνετε το καλώδιο στο έδαφος και το στερεώνετε με καρφάκια που παρέχονται στη συσκευασία. Μετά απο λίγο καιρό το γρασίδι μεγαλώνει και το καλύπτει πλήρως. Μια καλή ιδέα είναι να κόψετε το γρασίδι όσο πιο κοντό γίνεται στην περίμετρο, έτσι ώστε να τοποθετηθεί το καλώδιο όσο πιο κοντά γίνεται στο γρασίδι. Το συνιστώμενο βάθος είναι 3 με 10 εκατοστά.


Τι γίνεται αν ξεχάσω το PIN μου;


Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το PIN σας.


Κατάλληλοι κήποι


Ποιά είναι η μέγιστη ακτίνα δράσης;


Το ρομποτικό χλοοκοπτικό μπορεί να εξυπηρετήσει κήπους έως 6000m² +/- 20%, αναλόγως το μοντέλο καιι την μορφολογία του κήπου. Η κάλυψη ανα μοντέλο είναι η εξής: Automower® 210 C : 0-500m² Automower® 220 AC : 0-1800m² Automower® 230 ACX : 0-3000m² Automower® Solar Hybrid : 0-2200m² Automower® 260 ACX : 0-6000m²


Θα χρειαστώ και ένα απλό χλοοκοπτικό;


Όχι. Συνιστούμε να κουρεύετε τις άκρες με ένα χορτοκοπτικό για ένα τέλειο φινίρισμα στον κήπο σας.


Τι γίνεται εάν ο κήπος μου είναι μεγαλύτερος απο 6000m² ;


Μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο ή και περισσότερα μηχανήματα ταυτόχρονα. Υπάρχουν πολλοί χρήστες με πολλαπλές εγκαταστάσεις μηχανημάτων ανα τον κόσμο.


Μπορώ να χρησιμοποιώ το ρομποτικό χλοοκοπτικό σε μικρότερους κήπους;


Ναί. χρησιμοποιόντας το ρομποτικό χλοοκοπτικό μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες που θα δουλεύει σύμφωνα με το μέγεθος του κήπου σας. Ένας καλός οδηγός είναι τα 75m² κουρέματος ανα ώρα (220 AC), 90m² κουρέματος ανα ώρα (Solar Hybrid), 125m² κουρέματος ανα ώρα (230 ACX), και 250m² κουρέματος ανα ώρα (260 ACX). Το 210 C είναι επίσης μια καλή επιλογή για ΄κήπους με μικρά ή κερματισμένα τμήματα γρασιδιού.


Μπορεί το ρομποτικό χλοοκοπτικό να χειριστεί όλων των ειδών τους κήπους;


Γενικά ναι, εφόσον η κλίση δεν ξεπερνάει το 35%. Το πλεονέκτημα ευκολίας του βέβαια μπορεί να ελαττωθεί σε ένα κερματισμένο (Σε ένα κήπο με μικρά κομμάτια γρασιδιού που δεν εννώνονται μεταξύ τους) καθώς το χλοοκοπτικό πρέπει να μετακινείται απο το ένα κομμάτι στο άλλο χειρικίνητα. Κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης θα πρέπει να βεβαιωθείται οτι το χλοοκοπτικό δεν κόβει περιοχές που δεν θέλετε να κόβει. Για παράδειγμα λουλούδια, θάμνους, δέντρα, πέτρες, κτλ


Θα τα καταφέρει το ρομποτικό χλοοκοπτικό με τον ανομοιόμορφο κήπο μου;


Χάρη στις μεγάλες ρόδες μετάδοσης κίνησης το ρομποτικό χλοοκοπτικό τα καταφέρνει πολύ καλά στις ανομοιόμορφες επιφάνειες. Μόνο μικρές και βαθιές τρύπες μπορούν να το κάνουν να κολλήσει. Αντιθέτως είναι αρκετά μικρό να ακολουθήσει την καμπύλη της επιφάνειας ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος. Δεν θα σκάψει τις κορυφές όπως τα μεγάλα χλοοκοπτικά.


Μπορεί το ρομποτικό χλοοκοπτικό να εντοπίσει αντικείμενα όπως ρούχα ή παιχνίδια πάνω στο γρασίδι;


Όχι. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να φροντίζει να μην υπάρχουν αντικείμενα πάνω στο γρασίδι. Οποιοδήποτε αντικείμενο είναι αρκετά μικρο για να περάσει απο κάτω κινδυνεύει να χτυπηθεί, αλλα και να προκαλέλσει ζημιά στις λεπίδες του χλοοκοπτικού. Βεβαιωθείτε οτι το γρασίδι σας δεν έχει πεταμένα αντικείμενα πριν θέσετε σε λειτουργία το ρομποτικό χλοοκοπτικό. Τι γίνεται με τα κουκουνάρια, κλαδιά και πεσμένους καρπούς; Για να διασφαλίσετε τη μακροζωία των λεπίδων, πρέπει να μαζέυετε τα ανωτέρω με μία τσουγκράνα τακτικά. Δεν προκαλούν ζημιές στο χλοοκοπτικό, αλλα θα φθείρουν πρόορα τις λεπίδες. Τα κλαδιά μπορεί επίσης να στραβώσουν τις λεπίδες μειώνοντας έτσι τις επιδόσεις κοψίματος


Έχω ένα παρτέρι με λουλούδια και δέντρα που θέλω να προστατέψω. Υπάρχει τρόπος;


Εάν το σύρμα έχει εγκατασταθεί σωστά γύρω απο το παρτέρι σας, θάμνο ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, Τότε το χλοοκοπτικό δεν μπορεί να εισβάλει στην περιοχή και να προκαλέσει ζημιές. Πώς τα καταφέρνει με το ψηλό γρασίσι; Εάν το γρασίδι είναι πολύ ψηλό και χοντρό, πρέπει να αυξήσετε το ύψος κοπής και διαδοχικά να το μειώσετε στο επιθυμητό ύψος. Σε ορισμένες ακραίες συνθήκες ίσως να χρειαστεί να κόψετε το γρασίδι με ένα συμβατικό χλοοκοπτικό πρίν αναλάβει το ρομποτικό χλοοκοπτικό.


Έχω πολλά βρύα στον κήπο μου. Έχει επίδραση αυτό στο ρομποτικό χλοοκοπτικό;


Αντιθέτως το χλοοκοπτικό είναι αυτό που επιδρά στα βρύα. Το συνεχές κούρεμα έχει πολύ θετικα αποτελέσματα στην ανάπτυξη του γρασιδιού πράγμα που οδηγεί σε σταδιακή εξάλειψη των βρύων απο τον κήπο.


Το ρομποτικό χλοοκοπτικό λειτουργει και σε βροχή;


Ναι, αλλα συνιστούμε να το στεγάσετε σε περιπτώσεις καταιγίδων και ακραίων καιρικών φαινομένων. Το ρομποτικό χλοοκοπτικό λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας; Το χλοοκοπτικό είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε συνθήκες μέχρι 45 βαθμούς κελσίου. Απο 25ºC και πάνω το χλοοκοπτικό σταδιακά θα μειώσει το κούρεμα και τον χρόνο φόρτισής καθώς η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Οι επιδώσεις του παρολα αυτά παραμένουν ανεπιρρέαστες.


Εάν θέλω να χρησιμοποιήσω το ρομποτικό χλοοκοπτικό στο εξοχικό μου, ή εάν θέλω να το μοιραστώ με τον γείτονα, μπορεί να δουλέψει σε δύο διαφορετικές περιοχές;


Ναι. Εάν αγοράσετε δύο βάσεις φόρτισης, και δύο σέτ καλωδίων μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε 2 διαφορετικές περιοχές και να το χρησιμοποιείτε και στις δύο.


Ασφάλεια.


Μπορούν να παίζουν τα παιδιά στο γρασίδι ενώ το ρομποτικό χλοοκοπτικό δουλεύει;


Παρόλο που το ρομποτικό χλοοκοπτικό δεν χρησιμοποιει πολύ δύναμη, και πάλι μπορεί κανείς να κόψει το δάχτυλό του εάν ακουμπήσει τις λεπίδες. Μια δικλείδα ασφαλείας σταματάει αυτόματα το χλοοκοπτικό αν αυτό σηκωθεί απο το έδαφος ή αναποδογυρίσει. Συνιστούμε να κλείνετε το χλοοκοπτικό όταν παίζουν μικρά παιδιά στο γρασίδι.


Έχει αντικλεπτικό συναγερμό;


Ναι. Το ρομποτικό χλοοκοπτικό έχει διάφορες αντικλεπτικές προστασίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Το πιο σημαντικό είναι οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τον κωδικό PIN. Η κλειδαριά εγκατάστασης εμποδίζει το χλοοκοπτικό απο το να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση εκτός της δικιά σας. Το χρονο-κλείδωμα απαιτέι να εισάγετε το PIN σας σε τακτά χρονικά διαστήματα που ρυθμίζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ο συναγερμός απαιτεί το πρώτο ψηφίο του PIN σας όταν σταματήσει το χλοοκοπτικό, διαφορετικά θα αρχίσει να χτυπά ο συναγερμός.


Είναι επικίνδυνο για τις γάτες και τους σκύλους;


Όχι. Η εμπειρία μας δείχνει οτι τα κατοικίδια συνήθως σέβονται το ρομποτικό χλοοκοπτικό και του δείνουν χώρο. Όταν ξαπλώνουν να ξεκουραστούν για παράδειγμα, επιλέγουν περιοχές έξω απο την ακτίνα δράσης του χλοοκοπτικού. Παρόλαυτα, το ρομποτικό χλοοκοπτικό είναι εξοπλισμένο με σένσορες, που σημαίνει οτι κάνει όπισθεν και επιλέγει μια άλλη κατεύθυνση εάν συναντήσει "αντικείμενα" όπως κατοικίδια. Εάν συγκρουστεί με ένα κατοικίδιο, η επαφή είναι πολύ απαλή, και αποκλείεται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Περισσότερες Πληροφορίες
Price 2.257,26 €
Κατασκευαστής HUSQVARNA
Ιδιότητες Μοντέλο : Automower 220 AC
Μέγιστη επιφάνεια εργασίας : 1800 m2 +/- 20%
Επιφάνεια κοπής ανά ώρα : 75 m2
Μέγιστη επιτρεπτή κλίση εδάφους στην περιοχή εργασίας : 354 %
Τύπος μπαταρίας : Νικελίου Υβριδίου Μετάλλου ( NiMH )
Αυτόνομος χρόνος κοπής : 45 min
Χρόνος Φόρτισης : 45 min
Τρόποι αναζήτησης βάσης φόρτισης : 3
Σύστημα Κοπής : 3 περιστρεφόμενες λεπίδες
Ύψος Κοπής : 20 - 60 mm
Πλάτος Κοπής : 22 cm
Επίπεδο Θορύβου : Μετρημένο 60 dBA - Εγγυημένο 63 dBA
Συνoδεύεται από: : 1 βάση φόρτισης, 250 m καλώδιο οριοθέτησης, 200 πασσαλάκια τοποθέτησης καλωδίου, 9 ανταλλακτικές λεπίδες
Βάρος : 9 kg
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Χλοοκοπτικό Husqvarna Automower 415X
Η Βαθμολογία σας